16.-17.3.2017
Tällä hetkellä on työn alla sellainen kuin ”Framework for action towards a sustainable health workforce”, joka on eräänlainen kestävään terveydenhuoltohenkilöstöön liittyvä viitekehys. Tätä viitekehystä valmistellaan parhaillaan, ja sitä esitellään syyskuussa 2017 WHO:n Euroopan alueen päättävän elimen kokouksessa (Regional Committee for Europe).

Osaksi viitekehystä kehitetään myös ns. työkalupakki, johon sisällytetään terveysalan henkilöstöresurssien parhaita käytäntöjä. Asiantuntijat ja päättäjät eri maista voivat hyödyntää työkalupakissa olevaa materiaalia esimerkiksi terveyspalveluiden kehittämisessä ja henkilöstöresursseihin liittyvissä kysymyksissä.

Asiantuntijat WHO:n Euroopan toimistolla eivät laadi viitekehystä tai siihen liittyvää työkalupakkia yksin. Apuna on asiantuntijapaneeli, joka koostuu asiantuntijoista esimerkiksi eri WHO:n yhteistyökeskuksista. Asiantuntijapaneelin kokouksia on pidetty säännöllisin välein, ja niissä keskustellaan tämän viitekehyksen sisällöstä ja kehittämisestä.

Asiantuntijapaneelin kokous pidettiin kolmatta kertaa 16.–17.3.2017. Siinä asiantuntijat keskustelivat muun muassa sen hetkisestä viitekehyksen versiosta, sekä ideoivat millainen tuleva työkalupakki voisi olla.

Yhtenä harjoittelutehtävänäni on ollut avustaa työkalupakin kehittämisessä, mutta en ole kuitenkaan kovin paljon ehtinyt olla mukana muiden tehtävien vuoksi. Olen sen verran ollut kuitenkin apuna, että toimin kirjurina tässä kyseisessä asiantuntijapaneelin kokouksessa. Tämä osoittautui haastavaksi tehtäväksi, koska en ole ollut mukana edellisissä kokouksissa ja työn vaiheet eivät olleet minulle selkeitä. Sain kuitenkin lopulta laadittua kokouksesta monisivuisen muistion. Sain myös mahdollisuuden verkostoitua monien asiantuntijoiden kanssa.

Kokousten päätyttyä lähdin suoraan lentokentälle ja viikonlopun viettoon mieheni kanssa Belgiaan. Sain vielä mahdollisuuden keskustella kokouksesta erään asiantuntijan kanssa, kun huomasin lentokentällä, että odotettiin samaa lentoa.

Asiantuntijapaneelin kokouksen osallistujia (Kuva: WHO/David Barrett)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *